Henkilönostimen käyttäjäkoulutus


VNa 403/2008
Valtioneuvoston asetus työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta
14 §
Erityiset pätevyysvaatimukset
"Trukin ja henkilönostimen kuljettajalla on oltava sen käyttöön työnantajan antama kirjallinen lupa. Työnantajan on ennen luvan antamista varmistettava, että kuljettajalla on riittävät kyvyt ja taidot työvälineen käyttämiseen".
Tämä laki astuu voimaan 1.1.2009

Er√§iss√§ yrityksiss√§ on edellytetty henkil√∂nostimen k√§ytt√§jilt√§ koulutusta ja ajokortin kaltaista todistusta saadusta koulutuksesta jo aiemmin. 
Henkilönostinten kuljettajilla on kyseisen asetuksen voimaantulon jälkeen eli 1.1.2009 lähtien oltava työnantajan kirjallinen lupa asianomaisen työvälineen kuljettamiseen. Kuljettajalla tarkoitetaan hallintalaitteita käyttävää työntekijää siinä tapauksessa, että henkilönostimen lavalla on samaan aikaan useampi työntekijä.
Lupa on tyyppikohtainen, sitä ei tarvitse antaa erikseen jokaista laitetta varten. Tämä tarkoittaa sitä, että työnantaja voi antaa työntekijälle esimerkiksi luvan kaikkien yrityksen käytössä olevien tietyn kokoluokan ja tyyppisten saksi- nivelpuomi- ja/tai teleskooppinostinten kuljettamiseen.
Ennen luvan antamista ty√∂nantajan tai laitteen vuokraajan on opastuksella ja k√§ytt√∂kokeella tai muulla luotettavalla tavalla varmistettava, ett√§ ty√∂ntekij√§ osaa kuljettaa henkil√∂nostinta, ja ett√§ h√§n osaa oikeat ja turvalliset toimintatavat laitteen k√§ytt√∂ymp√§rist√∂ss√§ (pys√§ytt√§minen, hallintalaitteiden k√§ytt√∂, kaatumisriskit, ym.). 

Tule suorittamaan henkilönostinten turvallisuus- ja käyttökoulutus.
Koulutuksen pituus on 4 ‚Äď 8 h, kohderyhm√§st√§ riippuen.
Koulutuksen suoritettuasi saat henkilönostimen kuljettajakortin ja todistuksen kurssin suorittamisesta.

Seuraavat kurssit

Seuraavat yleiset kurssit löytyvät sivulta "seuraavat kurssit ja ilmoittautuminen". Samalla voit ilmoittautua haluamallesi kurssille.

Kysy koulutustarjousta yrityksellesi.

info(at)finnoste.fi